Pockies lanceert collectie van 100% biologisch gekamd katoen

Pockies, bekend van de boxershort met zakken, lanceert vandaag een volledige collectie gemaakt van 100% biologisch katoen. Naast onderbroeken verschijnen er ook pyjamabroeken, djellaba’s en slaapmaskers op de website van het merk. Vandaag om 12:00 staat de hele collectie online.

05-11-2020 | Delen: | PDF Word

Pockies lanceert collectie van 100% biologisch gekamd katoen

Download

Uitgebreid getest
Het bedrijf kwam eerder dit jaar al met t-shirts en truien van biologisch katoen, maar het duurde nog even voordat hun core product - de boxershort met zakken - aan de beurt was. “We wilden zowel vooruit gaan op de kwaliteit van de stof als op het duurzame aspect,” vertelt oprichter Michiel Dicker. “Onze zoektocht kwam uit bij gekamd katoen dat zo zacht is dat het alpaca’s en babybillen van de troon stoot.” Na uitgebreid testen durfde het bedrijf de stap naar de nieuwe stof aan. “We hebben de kleding gewassen, gegooid, gestreken en gedragen om er zeker van te zijn dat het goed is!”

Zwembroeken gemaakt van plastic flessen
Nog niet alle producten van Pockies zijn op dit moment gemaakt van duurzamere alternatieven. “We hebben nog een deel oude collectie liggen, maar alles wat nu gemaakt wordt zal een groenere inslag hebben” vertelt Dicker. Zo is het bedrijf bezig met zwembroeken gemaakt van recyclede pet flessen. Ongeveer 8 flessen gaan er in een zwembroek. “Deze zullen we ergens volgend jaar lanceren, als de zon weer begint te schijnen!”

Over Pockies
Pockies begon in 2015 als een grap onder drie studenten. Een van de huidige eigenaren (Michiel Dicker) lag in een ‘normale’ boxershort op de bank. Toen hij nergens zijn telefoon kwijt kon vroeg hij zich hardop af: “Waarom hebben boxershorts geen zakken?” De andere twee eigenaren (Karel Bosman en Rob ten Hoove) zagen wel iets in het idee en het bedrijfje was geboren.

Noot voor de redactie, niet ter publicatie
Meer informatie over de Donut X-Clusive 90 of een interview met Pockies-oprichter Michiel Dicker? Neem contact op met Michiel Dicker via michiel@pockies.com of +31(0)621715581.


Download als PDF Download als Word


Afbeeldingen Persbericht

Over Pockies

Pockies ontstond in 2015 met de uitvinding van de boxershort met zakken. Rob ten Hoove, Karel Bosman en Michiel Dicker lagen op de bank en misten een plek om hun telefoon kwijt te kunnen. Sindsdien zetten de drie zich in voor Couch Culture: alle beslommeringen op en rondom de bank. De collectie is inmiddels uitgebreid met pyjamabroeken, djellaba’s, sokken met zakken, zakformaat tubes mayonaise, slaapmaskers, shorts voor vrouwen en meer.


Misschien ook interessant