Zonder broek de winkel uit

Zou jij het doen? In je onderbroek een winkel verlaten in ruil voor een extra gratis boxershort? Het is een tafereel dat je binnenkort misschien in winkels door Nederland kan tegenkomen. En je broek dan? Die laat je achter in een kluis in de winkel. De dag erna is ie weer van jou.

26-10-2018 | Delen: | PDF Word

Zonder broek de winkel uit

Download

Broeken overbodig
Het idee komt van Pockies, het bedrijf dat onderbroeken met zakken verkoopt. “Door onze boxershorts zijn broeken overbodig geworden,” vertelt Michiel Dicker, een van de oprichters van het ondergoedmerk. “Daarom willen we klanten maar al te graag belonen als zij hun nutteloze broek achterlaten.” Hoeveel mensen daadwerkelijk hun broek in de kluis stoppen weet Dicker niet. “Niet iedereen is klaar voor een broekloze toekomst, maar je moet ergens beginnen natuurlijk.”

De Kluis
De kluis zal de komende tijd verschillende winkels in Nederland aandoen. Beginnend bij Go-Britain in Rotterdam om vervolgens plaats te nemen bij jeansstore Ebb18 in Groningen. Pockies hoopt op deze manier ons land stukje bij beetje van de broek af te krijgen. De bovenkant van de kluis heeft een gleuf waar je je broek makkelijk doorheen gooit. Deze er weer uit krijgen is lastiger, “Je wilt niet dat iedereen er zomaar in kan graaien, het blijft toch een kluis.” Maar daar is Dicker ook niet zo bang voor: “De meesten hebben waarschijnlijk toch geen behoefte meer aan hun broek!”


Download als PDF Download als Word


Over Pockies

Pockies begon in 2015 als een grap onder drie studenten. Een van de huidige eigenaren (Michiel Dicker) lag in een ‘normale’ boxershort op de bank. Toen hij nergens zijn telefoon kwijt kon vroeg hij zich hardop af: “Waarom hebben boxershorts geen zakken?” De andere twee eigenaren (Karel Bosman en Rob ten Hoove) zagen wel iets in het idee en het bedrijfje was geboren. Tegenwoordig hebben de mannen een webshop (met inmiddels meer dan 200.000 verkochte producten) en zijn ze druk bezig met de uitbreiding naar buitenlandse markten.


Misschien ook interessant